Hentet ned fra Nordkapp-platået etter ti dager på platået
Nordkapp-platået, vinterstid. (Arkivfoto)

Hentet ned fra Nordkapp-platået etter ti dager på platået

Ansatte i Scandic har vært isolert på Nordkapp-platået i ti dager og kom ned til Honningsvåg fredag formiddag.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 20.03.2020 17:44

Fredag formiddag ble to Scandic-ansatte hentet ned fra Nordkapp-platået. Bemanningen har vært værfast den siste uken, men har vært på platået de ti siste dagene. 

Forsvaret stilte velvillig opp og fraktet de ansatte ned fra Nordkapp. Hans Paul Hansen, direktør for Scandic på Magerøya, sier at det har vært et fantastisk godt samarbeid med Forsvaret i mange år. De har hjulpet Nordkapp flere ganger, enten folk har vært værfast eller kjørt seg fast. 

Hansen forteller at de ansatte på Nordkapp har jobbet normalt i ti dager. De har ikke lidd noen nød, men han ville ha dem ned fra platået ettersom det var mulighet for det i dag, fredag formiddag. 

Ikke gjester 
Det har ikke vært gjester på Nordkapp-platået de siste åtte, ni dagene. Hansen tror ikke det kommer mange turister langs landevegen i disse dager. 

--Stort sett hele reiselivet er permittert i kommunen. Ringvirkningene av dette sprer seg ut til alle mulige bedrifter, sier Hans Paul Hansen. 

Scandic har permittert ansatte denne uken, senest i dag. Når mandagen kommer vil de fleste av de ansatte hos Scandic på Magerøya være permittert. 

--Sommersesongen kommer til å bli preget av det vi ser, sier Hansen. 

Stenger hotellet 
Scandic Hotell Honningsvåg stenger døren i dag, offisielt. Det er dette hotellet Scandic har hatt åpent i Honningsvåg i vinter. 

Hans Paul Hansen har aldri opplevd noe lignende, etter mange år i reiselivsnæringen i Nordkapp. Det er en helt unik situasjon som bare oppstår, ifølge Hansen. 

Hansen mener det er viktig med tiltakspakker som støtter opp om næringslivet og hjelper bedriftene gjennom krisen. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS