Over 120 permitterte i Nordkapp
Næringslivet i Honningsvåg sterkt rammet av koronapandemien. (Arkivfoto)

Over 120 permitterte i Nordkapp

Reiselivsbedrifter i Nordkapp sliter veldig på grunn av koronapandemien.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 19.03.2020 17:39

Tall Nordkappregionen Næringshage har fått inn denne uken, viser at 123 personer er permittert på grunn av koronapandemien. Av disse er om lag 80 personer innenfor reiseliv. 

Næringshagen forteller at ikke alle bedriftene har svart, så tallene er usikre. Honningsvåg Handel og Industriforening og Visit Nordkapp har samarbeidet med Nordkappregionen Næringshage om undersøkelsen. 

Tallene vil også bli rapportert inn til det regionale og nasjonale virkemiddelapparatet. 

I et brev til kommunen foreslår næringshagen at kommunen kutter eiendomsskatten og kommunale avgifter for å hjelpe næringslivet slik at bedrifter overlever pandemien.

En bedrift i Nordkapp som har svart på spørreundersøkelsen, forteller at bedriften betaler 81 491 kroner, pluss moms, i kommunale avgifter og eiendomsskatt. Dette er summen om det er én gjest eller 100 gjester. 

--Det er også foreslått at man går bort fra sentrale innkjøpsavtaler og handler lokalt for å støtte det lokale næringslivet. Det er også innspill på at man bruker den stille tiden til å bygge kompetanse med å arrangere kurs, sier Stig Hansen, daglig leder i Nordkappregionen Næringshage, til Radio Nordkapp. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS