Hamstring av dagligvarer er unødvendig!
Ikke hamstre dagligvarer, er oppfordringen fra aktørene. (Illustrasjonsfoto)

Hamstring av dagligvarer er unødvendig!

Felles pressemelding fra Coop, NorgesGruppen, REMA 1000, Virke dagligvare og NHO service og handel.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.03.2020 13:38

Hamstring er unødvendig, og kan skape utfordringer. Om alle handler som normalt, er det nok varer til alle. Det er meldingen fra Coop, NorgesGruppen, REMA 1000, Virke dagligvare og NHO service og handel. 

Per Gunnar Uttakleiv, daglig leder ved Extra i Honningsvåg, sa til Radio Nordkapp på onsdag, at det virker som om kunder hamstrer langtidsholdbare varer. 

Norge har beveget seg inn i en ny fase av korona-epidemien. Spredningen av viruset er alvorlig, men det er ikke grunn til å bekymre seg over mangel på dagligvarer. Dette ifølge aktørene i bransjen. 

--Dagligvarekjedene har nok varer både i butikk og på lager. Vi har fortsatt god tilgang på varer fra leverandører. Det er ikke noe som tilsier varemangel i Norge. I tillegg har vi stort fokus på å opprettholde rutiner og vareflyt som vanlig. Vi har tett dialog med myndighetene, og baserer oss på fakta og råd fra folkehelseinstituttet, ifølge en felles pressemelding fra Coop, NorgesGruppen, REMA 1000, Virke dagligvare og NHO service og handel.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS