Arkivfoto formannskapsmøtet i februar 2020

"Hemmelige" formannskapsmøter i Nordkapp

Lokale redaksjoner har skrevet brev til ordføreren og fått svar.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 27.02.2020 09:23
Sist oppdatert : 27.02.2020 20:54

Media i Honningsvåg har skrevet et brev til kommunen og Fylkesmannen i Troms og Finnmark etter at det har vært avholdt "hemmelige" formannskapsmøter i Nordkapp.

Møtene har blitt avholdt uten protokoll og innkalling.
--Ikke er det hemmelig og ikke er det ulovlig. Protokollen kommer når den er klar, skriver ordfører Jan Olsen i en melding.
 
Sagat, Finnmarkposten og Radio Nordkapp ble klare om det ulovlige formannskapsmøtet da ordføreren sendte ut pressemelding etter møtet. Det er journalistene Geir Johansen, Randi Olsen og Raymond Elde som har skrevet brevet. Dette står i sterk kontrast til flertallet i kommunestyret, SV og Sp, som har gått til valg på mer åpenhet.

--Beklager at det ble sånn med dette møtet sist. Personlig er jeg opptatt av at mest mulig skal være åpent og tilgjengelig for pressen og alle andre, og vi har også gått til valg på åpenhet. Det er bra å få en påminnelse, slik som denne, har ordfører Jan Olsen (SV)skrevet i en e-post til media.

--Situasjonen i kommunen er ikke ukjent for noen av avsenderne. Forklaringen på siste tids avvik i fra det som er normalen er omstendighetene omkring både tidsperspektiv og at saksbehandlingsmodulen i kommunens systemer ikke har vært tilgjengelig. For tiden har vi ikke rådmann, og har hatt fravær i sekretariatet og dermed manglet de som normalt ville kvalitetssikret innkallingen. 
Som ordfører setter jeg veldig stor pris på at vi her i Nordkapp har hele mediekanaler som vi oppfatter som lokale – Sagat, Finnmarksposten og Radio Nordkapp, og vil gjøre mitt beste for at disse skal få gode arbeidsforhold for å løse sitt oppdrag, har Olsen skrevet.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS