Er i gang med å åpne veien til Magerøya
illustrasjon

Er i gang med å åpne veien til Magerøya

Vegvesenet er i gang med å åpne veien til Magerøya.
E69
Raymond Elde
Publisert : 21.02.2020 10:25
Sist oppdatert : 21.02.2020 10:42

Første prioritet er å få ut alle de som er rasfast i Reinelva. Så vil det bli kolonnekjøring på grunn av smal kjørebanen.

E69: Skarvbergtunellen (Hønsa) til Nordkapptunellen (Veidnes): Det blir kjørt to kolonner fra begge sider, kl. 12:00 og  kl. 15:45.

Ikke vei til Skarsvåg og Gjesvær fredag
På grunn av de fastkjørte bilene i Skipsfjord og Skarsvågrevva blir det ikke åpning fredag til Skarsvåg og Gjesvær.
– Her har vi mye arbeid, med å få løs fastkjørte kjøretøy. Derfor klarer vi ikke å åpne for trafikk i dag, sier byggeleder i Statens vegvesen Torkjell Johnsen til iFinnmark.


Pressemelding fra Statens Vegvesen 
E69 mellom Olderfjord og Honningsvåg åpner for kolonnekjøring klokka 12, og vegen mellom Honningsvåg og Kamøyvær ventes også å åpne i løpet av formiddagen. Fredag formiddag er fem kommuner i Finnmark fortsatt isolert på grunn av rasfare og uvær.

I går måtte totalt 40 personer evakueres fra E69 i Nordkapp, etter hendelser med ras og fastkjørte kjøretøy. En utenlandsk turistbuss med 17 personer som måtte tilbringe natten innestengt mellom rasområder nord for Repvåg, er nettopp hentet ut med egen kolonne og er på veg sørover.

Kolonner og stengning
De andre vegfarende som måtte søke tilflukt i Kamøyvær i går, vil også få mulighet til å komme seg derfra i løpet av dagen. Strekningen nordover fra Skipsfjordhøgda vil derimot ikke bli åpnet i løpet av dagen. Her trengs det større opprydning etter at en kolonne kjørte seg fast torsdag ettermiddag.

På E69 Hønsa – Nordkapptunnelen blir det kjørt kolonne fra begge sider klokka 12.00 og klokka 15.45 i dag.

Fortsatt stengt
Fredag morgen åpnet E6 for kolonnekjøring over Hatter. E6 over Sennalandet er imidlertid fortsatt stengt, og det er dermed ikke mulig å kjøre mellom Hammerfest og Alta.

Totalt fem kommuner i Finnmark er fortsatt helt isolert. Dette gjelder Måsøy, Lebesby, Gamvik, Berlevåg og Båtsfjord. I tillegg er fylkesveg 98 over Ifjordfjellet stengt, mens E75 over Domen til Vardø er kolonnekjørt. I tillegg er flere mindre veger stengt.

– Vi vurderer situasjonen utover dagen. Været er fortsatt vanskelig i store deler av Finnmark, men vi vurderer fortløpende hvilke veger som det er mulig å åpne, sier beredskapsvakt Torkjell Johnsen i Statens vegvesen.

Vegtrafikksentralen nord har oppdatert trafikkinformasjon på 175.no

 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS