Stine Mari Strifeldt: Stengte veger føre til store tap
Mange stengte veger på Magerøya og til Magerøya så langt i vinter. (Arkivfoto)

Stine Mari Strifeldt: Stengte veger føre til store tap

Samferdselsspørsmål fra Nordkapp Arbeidspartis Stine Mari Strifeldt til ordfører Jan Olsen (SV).
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 19.02.2020 20:00

Stine Mari Strifeldt, kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet, spurte ordføreren om hva han vil gjøre for å bedre framkommeligheten på vegene? 

Det var kommunestyremøte i Nordkapp på tirsdag. 

--Stengte veger resulterer i et svært negativt samfunnsregnskap som vi ikke kan akseptere vedvarer, og som vi må jobbe politisk for å få endret. Det sa Stine Mari Strifeldt (Ap). 

--Fiskerinæringen, reiselivsnæringen, fiskeværene og innbyggerne i kommunen har de siste månedene hatt store utfordringer på grunn av stengte veger til og fra Magerøya. Fiskerinæringen taper store verdier av eksporttransport som ikke gjennomføres. Det er sågar fiskebruk som stenger som følge av stengte veger. Tapet i februar er anslagsvis flere millioner kroner, sa Strifeldt. 

--Innenfor reiselivsnæringen har de opplevd store tap som følge av stengte veger til Magerøya og Nordkapp. På det siste frokostmøtet fikk vi opplyst at tre bedrifter har tapt én million i februar. Innbyggere har både tap og utfordringer med reise, sykehusbesøk og ambulanse som kan ikke benyttes som syketransport, sa Strifeldt. 

Ordføreren svarte at han allerede har startet et politisk arbeid sammen med ordførere i nabokommuner for å få denne saken på dagsorden. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS