Må legge til rette for reiselivet
Frokostmøte hos Scandic Honningsvåg på torsdag.

Må legge til rette for reiselivet

Runar Johnsen hos Destinasjon 71° Nord, etterlyser mer dialog mellom reiselivsnæringen og Nordkapp kommune.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 13.02.2020 21:40

Det ble rettet kritikk mot Nordkapp kommune og Statens vegvesen under frokostmøtet som ble arrangert i Honningsvåg på torsdag. 

Det var Nordkappregionen Næringshage, Visit Nordkapp og Honningsvåg Handel og Industriforening som arrangerte møtet. 

--Vi bygger ut vårt anlegg på Sarnes uten at kommunen klarer å levere vann. Det må bli bedre dialog mellom reiselivet og kommunen, sier Runar Johnsen i Destinasjon 71° Nord.

--Jeg skjønner at næringslivet er utålmodig. Vi hadde en plan om vannforsyning som omfattet oljeterminalen på Veidnes. Nå blir det ikke terminal og vi må se på vannforsyningen på nytt, sier Børge Grønlund, assisterende rådmann i Nordkapp kommune, til Radio Nordkapp. 

--Det er i dag helt umulig for en turist å søke informasjon på sitt språk hos Statens vegvesen. Nettstedet er bare på norsk og de gir heller ikke oppdatert informasjon. Skal vi tilby helårige arbeidsplasser, må vi ha vinterturisme. Turistene har store problem med å komme hit på grunn av stengte veger, sier reiselivssjef Marianne Berg.

--De som brøyter vegene gjør så godt de kan. Det er vegvesenet som ikke legger til rette for at de kan gjøre en bedre jobb, sier Grønlund. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS