Utsetter kongekrabbestenging
Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen. (Foto: Nærings- og fiskeridepartementet)

Utsetter kongekrabbestenging

Næringsaktørene skal få bedre tid.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 14.02.2020 23:30

I reguleringene av kongekrabbe ble det vedtatt å stenge fisket i det kvoteregulerte området i april måned. Stengning er utsatt til april neste år slik at næringsaktørene skal få bedre tid til å innrette seg.

--Turistfiskenæringen er en viktig distriktsnæring som bidrar til aktivitet og arbeidsplasser. Vi utsetter stengning i det kommersielle kongekrabbefisket til april neste år slik at alle aktører får mer tid til å planlegge sine aktiviteter, sier fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen (H). 

Forslag om en stengningsperiode for kongekrabbe ble sendt på skriftlig høring høsten 2019. En samlet fiskerinæring og Sametinget var positiv til en stengningsperiode i april måned. Kongekrabben skifter skall fra tidlig februar til ut juni. Dette betyr at det er store mengder krabber som har ny-skiftet og bløtt skall hele vinteren og våren.

--Jeg må understreke at vi opprettholder å stenge kongekrabbefisket fra april 2021 for å sikre en bærekraftig bestand og begrense antallet skadde og døde krabber i den sårbare perioden de skifter skall, sier Sivertsen.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS