Finnmark kan øke produksjonen i havbruksnæringen
Finnmark kan øke produksjonen i havbruksnæringen. (Illustrasjonsfoto)

Finnmark kan øke produksjonen i havbruksnæringen

Denne uken presenterte fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen fargene for landet i oppdrettsnæringen.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.02.2020 21:45

Nærings- og fiskeridepartementet har bestemt hvilke farger de 13 ulike produksjonsområdene for oppdrett av laks, ørret og regnbueørret får.

--Havbruksnæringen er en viktig næring for Norge. Den gir høy verdiskaping og arbeidsplasser i Distrikts-Norge. Vi sørger nå for fortsatt vekst i næringen, samtidig som vi tar villaksen på alvor, sier fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen (H) i en pressemelding. 

Oppdretterne i ni av landets tretten produksjonsområder får grønt lys. Det betyr at de vil få mulighet til å øke produksjonen. To av områdene får gult lys, altså ingen endringer i produksjonskapasiteten. To av områdene får rødt lys som betyr reduksjon i produksjonskapasiteten.

Ni produksjonsområder får grønt lys og kan øke produksjonskapasiteten med inntil seks prosent: Svenskegrensen til Jæren (1), Ryfylke (2), Nordmøre og Sør-Trøndelag (6), Nord-Trøndelag med Bindal (7), Helgeland til Bodø (8), Vestfjorden og Vesterålen (9), Kvaløya til Loppa (11), Vest-Finnmark (12), Øst-Finnmark (13). 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS