Vil belønne båtvennlige kystkommuner
Havnebassenget i Honningsvåg. (Arkivfoto)

Vil belønne båtvennlige kystkommuner

Kystverket er blant annet representert i juryen som skal kåre «Årets båtkommune».
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.01.2020 15:45

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) hedrer kystkommuner som gjør en ekstra innsats for båtfolket med prisen «Årets båtkommune». 

I år deles prisen ut for fjerde år på rad, og jakten på vinneren er i gang.

Prisen for Årets båtkommune 2020 kåres under Sjøen for alle lørdag 21. mars 2020 og deles ut av KNBF og Båtens Verden.

Faktorer som gode gjestehavnfasiliteter, tilrettelegging for opplags- og havneplasser, grundig miljøarbeid og åpen og god samhandling med båtforeninger skal ligge til grunn for prisen.

Juryen består av Thor Messel, Kystverket; Vetle Børresen, Båtens Verden; Thomas Nicolai Bjønness, Norboat og Audun Tollum Andersen, Telenor Kystradio og Cecilie Klem, KNBF.

Vinneren kåres ved hjelp av en omfattende spørreundersøkelsen som blir sendt til kystkommuner og kommuner rundt de store innlandssjøene i Norge i februar. I tillegg blir foreningsledere og tillitsvalgte i KNBF Båtforbundet spurt om å komme med forslag. 

Å drive båtforening langs norskekysten krever sin kvinne og mann, og våre medlemmer er prisgitt at kommunen de bor i viser interesse og forståelse for båtfolket og båtlivet. Vi leter etter den kommunen som jobber best med båt, sier Cecilie Klem, kommunikasjonsrådgiver i KNBF, i en pressemelding. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS