Norge på langs
Gina Johansen og Stig-Rune Samuelsen holdt foredrag om turen Norge på langs.

Norge på langs

Duoen fortalte publikum om sommerens tur fra Lindesnes til Nordkapp.
Sunshine Winter Festival
Raymond Elde
Publisert : 20.01.2020 17:22

Fredag ettermiddag holdt Gina Johansen og Stig-Rune Samuelsen foredrag hos Perleporten Kulturhus om sommerens tur fra Lindesnes til Nordkapp. 

Det er 400 personer som har gått Norge på langs. Gina Johansen og Stig-Rune Samuelsen gjennomførte turen sist sommer. Johansen og Samuelsen sier de ville brukt den samme tidsperioden hvis de skulle gjøre det en gang til. 

Vi fikk se video, bilder og høre historier om turen, blant annet at de ble bedt inn på 60-årsdag, folk som ga dem ly for natten og bo i telt. 

Hunden bar fem kilo. Sekkene til Gina og Stig-Rune veide nesten 30 kilo. Etter foredraget fikk dem som ville prøve å bære en ryggsekk på 30 kilo, bære en tursekk. Alle som prøvde synes det var rart at de kunne gå til Nordkapp med så tunge sekker, noe Gina tvilte på i starten. 

Johansen og Samuelsen fortalte om planlegging, turjustering og at det \en gang var for lite mat, men gikk bra til slutt. Vi fikk også lære at det er mange som har lagt til rette for spesialtilbud for dem som går Norge på langs. 

For å klare seg på så lange turer, må man ha klare rutiner og avklart arbeidsfordeling. 

Så får vi se om noen av dem som møtte fram under Sunshine Winter Festival blir inspirert til å gå 2 640 kilometer på 102 dager.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS