Mener det er mange ubesvarte spørsmål
Avising av ambulansefly. (Illustrasjonsfoto)

Mener det er mange ubesvarte spørsmål

Helseministerens redegjørelse skal representantene i Stortingets helse- og omsorgskomité, behandle.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.01.2020 23:30

Onsdag hadde helseminister Bent Høie (H) en redegjørelse for Stortinget om situasjonen i luftambulansetjenesten, etter at selskapet Babcock overtok tjenesten i juli 2019.

--Redegjørelsen inneholdt lite nytt, og det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål i saken. Helseministeren har ikke svart på hvordan et svensk selskap, som verken hadde egne piloter, egne fly eller egen organisasjon i Norge, kunne få full pott på kompetanse i anbudsvurderingene. Vi har heller ikke fått svar på hvor mye beredskapskrisen har kostet helsetjenesten, og hvor stor regning som skal sendes til Babcock for å dekke ekstrautgiftene. Dette er spørsmål Senterpartiet vil forfølge i den videre behandlingen av redegjørelsen, sier helsepolitisk talsperson Kjersti Toppe (Sp) i en pressemelding. 

Helseministerens redegjørelse blir sendt til Stortingets helse- og omsorgskomité for videre behandling. I komiteen ligger dessuten to representantforslag fra henholdsvis Senterpartiet og SV om å etablere statlig drift av ambulanseflytjenesten.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS