Landsdelsrådet møtte kulturministeren
Fra venstre: Kirsti Saxi, fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Nordland fylkeskommune, Trine Skei Grande, kulturminister Anne Toril Eriksen Balto, fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Troms og Finnmark. (Foto: Stine Qvigstad Jenvin)

Landsdelsrådet møtte kulturministeren

Dialogen dreide seg om kommende overføring av oppgaver fra stat til region.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.01.2020 21:45

Mandag 13. januar møtte Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge kulturminister Trine Skei Grande (V) i forbindelse med åpningen av Tromsø Internasjonale Filmfestival. Tema for møtet var blant annet oppgaveoverføringer på kulturområdet.

Staten må ta sin del av ansvaret for utbygging og utvikling av kunst- og kulturlivet i nord, er Landsdelsrådets tydelige budskap. Det melder Troms og Finnmark fylkeskommune i en pressemelding. 

Dialogen dreide seg om kommende overføring av oppgaver fra stat til region innen kunst- og kulturfeltet, og finansieringsmodeller og utviklingsmuligheter i forbindelse med overføringene som trer i kraft 1. januar 2021.

Landsdelsrådet synes de hadde en god dialog, og var samtidig tydelig i sitt budskap om at staten må ta sin del av ansvaret for videre oppbygging og utvikling av kulturfeltet i nord, parallelt med oppgaveoverføringene.

Anne Toril Eriksen Balto (Sp), fylkesråd for Troms og Finnmark, brakte frem at: Nord-Norge har flere kulturinstitusjoner som arbeider regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Det samiske står sterkt og nærheten til Russland gjør Nord-Norge enestående i det viktige nordområdesamarbeidet. 
--Vi tar samfunnsutviklerrollen på alvor og forventer at staten følger opp sin del av ansvaret med å gi oss midler og muskler til videreutvikling og oppbygging av regionen, sier Anne Toril Eriksen Balto. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS