Babcock setter inn to ekstra fly fra mandag
foto: Babcock

Babcock setter inn to ekstra fly fra mandag

Mandag formiddag settes to ekstra ambulansefly fra Sverige inn i tjenesten i Norge. Det ene kan lande på kortbaner uten restriksjoner. Det andre tar oppdrag på langbane og vil dermed kunne avlaste de øvrige kortbaneflyene for slike oppdrag.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 09.12.2019 12:12
Sist oppdatert : 09.12.2019 12:17

Ni fly på plass mandag
Med de to ekstraflyene på plass, vil Babcock ha ni fly i aktivitet. Åtte er av typen Beech B250, og det siste er jetflyet av typen Cessna Latitude. Dette er samme antall fly som det definerte behovet i ambulanseflytjenesten.

Flykoordineringssentralen avgjør plassering
Det er Flykoordineringssentralen som eies av Luftambulansetjenesten HF, som disponerer flyene og som bestemmer hvor flyene skal plasseres, ut fra en vurdering av hvor de gjør størst nytte. Sjef for flyoperasjoner i Babcock tror at flyene blir plassert i Finnmark.

- Det er nærliggende å tro at ett av ekstraflyene plasseres i Kirkenes og ett i Alta, men dette er det opp til Flykoordineringssentralen å avgjøre, sier Hans Skog-Andersen.

Jobber med å finne og rette feil
Søndag kveld ble ett av de fem flyene som sto på bakken i helgen, klarert og sendt til Bodø. Dette flyet hadde ikke det samme problemet som de andre. Det betyr at det nå er kun basen i Tromsø som ikke har ambulansefly. Fortsatt er fire fly ute med et problem i komponenter i overgangen mellom motor og propell. Babcock melder at de jobber intensivt med å finne årsaken og rette feilen.

- Sikkerheten kommer alltid først, og vi kommer til å jobbe oss gjennom dette til vi har identifisert årsaken til problemet, og rettet feilen, sier Skog-Andersen.

(pressemelding Babcock)

 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS