Mener dagens fiskerikontroll er for dårlig
Magnar Pedersen, utvalgets leder, i forskingsinstituttet Nofima. (Foto: NFD)

Mener dagens fiskerikontroll er for dårlig

Fiskeri- og sjømatministeren brukte kongekrabbenettverket som eksempel da han fredag mottok en rapport om bedre kontrollsystem i fiskerinæringen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 02.12.2019 21:59

Et utvalg har konkludert med at dagens fiskerikontroll er for dårlig. 

--Kontrollen må samles hos Fiskeridirektoratet med Kystvakta som gjennomførende aktør på havet, sa utvalgsleder Magnar Pedersen da han på fredag la frem utvalgets arbeid. 

--Kampen mot lovbrudd i sjømatnæringen er spesielt viktig for Norge og omdømmet vårt som en av de største sjømatnasjonene i verden. Vi er helt tydelige på at det fremdeles er utfordringer. Det viser for eksempel saken der det er avdekket et omfattende nettverk som har fanget og omsatt kongekrabbe for millioner av kroner, sa fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik (FrP). 

Målet med arbeidet til utvalget har vært å få en mer effektiv nasjonal kontroll, en enklere hverdag for næringen og øke tilliten til norsk sjømat i et krevende sjømatmarked. Utvalget ble ledet av Magnar Pedersen, direktør i forskingsinstituttet Nofima.

--Det må opprettes en felles operativ sentral for fiskerikontroll der alle etatene samarbeider om kontroll og aksjoner. Etatene må også løses fra taushetsplikten slik at man kan utveksle opplysninger, sa utvalgslederen. 

Magnar Pedersen understreket at Norge har verdens beste kontrollregime, men mye kan bli bedre. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS