Marthe Valle besøker Honningsvåg
Marthe Valle skal på turné i Finnmark. (Foto: Scene Finnmarks nettsted)

Marthe Valle besøker Honningsvåg

Marthe Valle skal ha konsert i Honningsvåg, fredag 6. desember.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 30.11.2019 15:45

Marthe Valle på juleturné i Finnmark

--Vi i Scene Finnmark er tilhengere av tradisjoner, og en av våre aller sterkeste og mest tradisjonsrike produksjoner er Lyd i Mørketid. Hvert år når mørketiden har lagt seg over fylket, så presenterer vi en vakker og storslagen produksjon med noen av landets aller fineste artister. 2019 er heldigvis intet unntak, ifølge en pressemelding fra Scene Finnmark. 

--I år samarbeider vi med Kultur i Troms og presenterer den anerkjente artisten og låtskriveren Marthe Valle, som med seg på laget har et stjerneensemble bestående av Håvard Lund, Håkon Mjåset Johansen og Scene Finnmarks Marianne Halmrast, i tillegg til våre strykere fra Ensemble Noor. Det har Scene Finnmark skrevet i pressemeldingen. 

Mandag 2. desember: Hammerfest, Arktisk Kultursenter. 
Tirsdag 3. desember: Vadsø kirke. 
Onsdag 4. desember: Tana kirke. 
Torsdag 5. desember: Karasjok kirke. 
Fredag 6. desember: Honningsvåg, Perleporten Kulturhus. 

Gjennom prosjektet Oversett har Marthe Valle og Håvard Lund tatt for seg udødelige klassikere fra populærmusikkens historie og oversatt dem til nordnorsk, og med dette gjort dem til sine. Kanskje er en ballade skrevet i New Orleans i 1969 nettopp den låten som beskriver tilstanden i Finnmark i 2019 best? Disse vakre sangene forteller i alle fall fortsatt sine historier til oss i dag, uavhengig av hvem og hvor vi er. 

--Marthe Valles vare formidlinger av allmennmenneskelige forhold, i kombinasjon med Håvard Lunds arrangementer - samt et knippe strålende musikere - sikrer en konsertproduksjon av skyhøy kvalitet, ifølge Scene Finnmark. 

Marthe Valle er født og oppvokst i Harstad. I 2005 kom hennes debutalbum, It's A Bag Of Candy som hun vant Spellemannprisen i kategorien «Beste nykommer» for. I tillegg var hun nominert i klassen «Beste kvinnelige artist» samme år. I 2010 kom hun til finalen i norske X Factor, og hun har skrevet bestillingsverk for Festspillene i Nord-Norge. Marthe har turnert Norge i en årrekke og har gitt ut seks soloalbum, i tillegg til at hun har medvirket på en rekke album med andre artister. 

Medvirkende:
Marthe Valle - vokal, piano
Håvard Lund - vokal, bassklarinett
Håkon Mjåset Johansen - perkusjon
Marianne Halmrast - bass
Ingrid Marie Willassen - fiolin
Agnieszka Orlowska - bratsj
Nikolay Girunyan - cello
Tom Meyer – lyd


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS