Ulovlig kongekrabbenettverk
Beslag av kongekrabbe. (Foto: Finnmark politidistrikt)

Ulovlig kongekrabbenettverk

Flesteparten av de siktete er fra Øst-Finnmark.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 20.11.2019 14:31
Sist oppdatert : 20.11.2019 14:34

Politiet i Finnmark har sammen ØKOKRIM avdekket det politiet mener er nettverk som har solgt og distribuert ulovlig fangstet kongekrabbe fra Øst-Finnmark til Sør-Norge for millionverdier. Omsetningen skal ha pågått lenge.  
 
Tirsdag og onsdag har Finnmark politidistrikt og ØKOKRIM gjennomført en koordinert aksjon i samarbeid med Mattilsynet, Kystvakta og Fiskeridirektoratet og har pågrepet et titalls personer siktet for organisert, grovt brudd på havressursloven, ulovlig omsetning eller grovt heleri. Det er pågrepet personer og gjennomført ransaking i fem politidistrikt; Finnmark, Troms, Sør-Vest, Agder og Øst Politidistrikt.
 
--Flertallet av de siktede er fra Øst-Finnmark. Politiet i Finnmark vurderer å varetektsfengsle to av de siktede. I tillegg til aksjonen i Finnmark har ØKOKRIM pågrepet personer som politiet mener har distribuert og solgt kongekrabben videre, sier politiadvokat Are Aarhus i Finnmark politidistrikt. 
 
Politiet har pågrepet personer i alle ledd i nettverket, både fiskere og omsettere. Politiet har jobbet med å avdekke og kartlegge nettverket over tid. 

 --Vi har skaffet oss oversikt over de involverte og hvordan nettverket har omsatt krabbene. Tidligere i år, på sensommeren, ble det også gjort betydelig beslag av ulovlig fanget kongekrabbe som knyttes til dette nettverket.  Politiet vil nå gjennomgå beslag og avhør av de involverte. Foreløpig kan vi ikke gå i detalj om hvordan miljøet har vært organisert eller hvordan omsetningen har foregått, sier Aarhus. 
 
Under ransakelsene tirsdag og onsdag ble det tatt beslag i blant annet kongekrabber, penger og utstyr til produksjon og foredling av kongekrabbe.
 
--Vi ser svært alvorlig på saken. Dette er organisert grov miljøkriminalitet og det er grov økonomisk kriminalitet, sier Are Aarhus i en pressemelding fra Finnmark politidistrikt. 

 

 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS