Ingebrigtsen jobber med å avvikle Finnmark fylkeskommune
Sammenslåingsprosessen er hektisk for Johnny Ingebrigtsen og ansatte i Finnmark fylkeskommune. (Arkivfoto)

Ingebrigtsen jobber med å avvikle Finnmark fylkeskommune

Tiden som heltidspolitiker nærmer seg slutten for Johnny Ingebrigtsen fra Gjesvær i Nordkapp.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.11.2019 09:45

Johnny Ingebrigtsen (SV), hovedutvalgsleder for kompetanse i Finnmark fylkeskommune, forteller at et enormt arbeid blir gjort før sammenslåingen av Finnmark fylkeskommune og Troms fylkeskommune. 

Fylkeskommunene blir sammenslått 1. januar 2020. 

--Det er med blandende følelser vi gjør denne jobben, men vi må gjøre det selv om vi er uenige. Det sier Johnny Ingebrigtsen til Radio Nordkapp. 

Ingebrigtsen forteller at ansatte i fylkeskommunen, blant annet ved Nordkapp videregående skole, har merket sammenslåingsprossen. De fleste av de ansatte har bidratt i arbeidet med å rigge den nye fylkeskommunen.  Ingebrigtsen forteller at hoved-elementene vil være på plass 1. januar 2020, men detaljer vil komme på plass på nyåret. 

SV-politikeren ser ikke fordeler med å slå sammen fylkeskommunene i Finnmark og Troms. Han mener de åpenbare ulempene er at det blir stort, pluss at den nye fylkeskommunen drar med seg dårlige økonomi. 

Mer fisker 
Johnny Ingebrigtsen er ferdig som heltidspolitiker 31. desember 2019. Han skal bli mer fisker i 2020. 

--Jeg kommer til å savne det politiske miljøet og livet. Jeg er jo politiker og er født inn i det. Det blir sikkert litt abstinenser, sier heltidspolitikeren som er hovedutvalgsleder i én og en halv måned til. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS