Over 19 000 husstander får bredbånd med statlige tilskudd
Digitaliseringsminister Nikolai Astrup. (Foto: Fotograf Sturlason/Utenriksdepartementet)

Over 19 000 husstander får bredbånd med statlige tilskudd

En rekke bredbåndsprosjekt har mottatt støtte.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 17.11.2019 09:45

Mer enn 80 000 husstander har siden 2014 fått eller vil få tilbud om bredbånd der det ikke er kommersielt grunnlag for å bygge ut.

--Bare som følge av årets bevilgning vil over 19 000 husstander få glede av statlige bredbåndsmidler. Totalt vil de offentlige midlene i 2019 utløse utbyggingsprosjekter til en verdi av en milliard kroner, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H). 

I dag offentligjør Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) tall for hvor mange husstander som vil få tilgang til nytt eller bedre bredbånd som følge av bevilgninger til utbygging i 2019. Stortinget bevilget omlag 250 millioner kroner til utbygging av bredbånd i år.

Bredbåndsprosjektene som får statlig støtte har krav om en hastighet på minimum 30 megabit per sekund.

--De statlige midlene utløser investeringer i hele landet. Et lokalt spleiselag med flere aktører gjør at satsingen kan tre eller firedobles. Det er gode nyheter. Et stadig mer digitalisert samfunn krever god og stabil tilgang til internett. Disse tallene viser at vi er godt i gang med å legge til rette for et fremtidsrettet bredbåndstilbud til alle, sier Astrup i en pressemelding.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS