Arctic Race of Norway til Finland
Knut-Eirik Dybdal, daglig leder i Artic Race of Norway. (Arkivfoto)

Arctic Race of Norway til Finland

Arctic Race of Norway skal i 2020 krysse riksgrensen, en ny opplevelse for arrangøren og rytterne.
Arctic Race of Norway
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.11.2019 01:30

I 2020 vil Arctic Race of Norway for første gang krysse riksgrensen når den andre etappen av sykkelrittet blir avsluttet Kilpisjärvi i Finland.

Den åttende utgaven av Arctic Race of Norway starter i Tromsø 6. august. Tromsø har to ganger tidligere vært vertsby for avslutningsetappen, men det er første gang selve startskuddet for sykkelrittet går i Ishavsbyen. Både start og målgang på den første etappen blir i Tromsø. 

Andre etappe starter i Nordkjosbotn. Tettstedet innerst i Balsfjorden får dermed sin debut som vertskap for Arctic Race of Norway. For første gang krysser Arctic Race of Norway en landegrense, når andre etappe ender opp 12 kilometer inn i Finland, i Kilpisjärvi.

Arctic Race-ambassadør Thor Hushovd tror publikum kan få se noen spennende spurtoppgjør på de to første etappene.

--Den tredje etappen vil nok fremkalle en følelse av déjà-vu for de som har fulgt sykkelrittet tidligere. Traseen på 184,5 kilometer mellom Finnsnes og Målselv vil være den samme som i 2015 med bare ett unntak, og det er at den første sløyfen rundt Senja vil gå i motsatt retning, sier Knut-Eirik Dybdal, daglig leder i Artic Race of Norway, i en pressemelding. 

Også Gratangen får sin debut som vertskap i år. Den fjerde etappen er en 161 km lang trasé mellom Gratangen og Harstad den 9. august. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS