Gode resultat fra sommerskolene
Elever på sommerskolene i Finnmark oppnådde gode resultat. (Illustrasjonsfoto)

Gode resultat fra sommerskolene

Et fruktbart samarbeid mellom fylkeskommunen og Sparebankstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge, samarbeid elever nyter godt av.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.11.2019 15:45

Sommeren 2019 gjennomførte de videregående skolene i Hammerfest, Alta, Kirkenes og Vadsø sommerskole. Av 62 deltagende elever så besto 47 elever, noe som betyr at 75 prosent av elevene bestod. 

Tilbudet om sommerskole gikk til yrkesfagelever som sto i fare for å stryke i standpunkt karakter eller hadde strøket i standpunkt på VG 1. I tillegg var det noen VG 2 elever på yrkesfag og lærlinger med strykfag som har tatt opp fag i sommerskolene. 

Opplæringssjef Margunn Blix er svært fornøyd med resultatet.
--Sommerskolene bidrar til at næringslivet i vårt fylke får enda flere kvalifiserte søkere, samtidig som dette er av stor betydning for den enkelte ungdom og deres fremtid, sier Blix i en pressemelding. 

Sommerskolene er et samarbeid mellom Sparebankstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge som på 6.året på rad støtter sommerskolene med 500.000 kroner. Stiftelsen har bidratt til at rundt 240 eksamener eller standpunktkarakterer er bestått. Potensielt har dette medført at over 175 nye lærlinger har fått eller får sine fagbrev.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS