En gamechanger for handelsstanden
Adm.dir PostNord Robin Olsen og representanter fra MyStore ,Vegard Mortensen (senior utvikler) og Monica Hattrem-Berge (prosjektleder).

En gamechanger for handelsstanden

Det har vært jobbet for en slik avtale i flere år.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 01.11.2019 11:00

PostNord og Norges største netthandelsplattform, Mystore.no skal samarbeide om å gjøre handel enklere for handelsbransjen og forbrukerne. Først ut er et voldsomt kutt i fraktkostnadene til små og mellomstore nettbutikker.

--En gamechanger som kan endre handelsbransjen i Norge, sier Mystore-direktør Yngve Larsen i en pressemelding fra PostNord og MyStore. 

Frakt utgjør i dag en vesentlig kostnad for små og mellomstore aktører i netthandelsbransjen. For mange kan frakten alene utgjøre mer enn ti prosent  av de totale kostnadene. Store volumrabatter til noen nettbutikker har skapt skjevheter i bransjen, som har falt i favør til de største netthandelsaktørene.

Det skal PostNord og Mystore.no gjøre noe med, og allerede har hundrevis av nettbutikker på Mystore-plattformen tatt i bruk fraktavtalen.

Utligner fraktforskjellene
--Små og mellomstore nettbutikker i Norge har over natten fått tilbud om en fraktavtale som reduserer kostnadene betydelig. De kan ta opp konkurransen med de store som i flere år har hatt store konkurransefortrinn gjennom sine volumavtaler hos fraktleverandørene. Det er ingen tvil. Dette er en gamechanger som kan komme til å endre handelsbransjen i Norge, sier managing director i Mystore.no Yngve Larsen som har jobbet for en slik avtale i mer enn fem år.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS