Det er ikke oljen, men torsken som bygde Norge
Barnebokforfatter Lise Osvoll.

Det er ikke oljen, men torsken som bygde Norge

Lise Osvoll ønsker å gi barn en annen framstilling og kanskje også lære voksne noe om norgeshistorien.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 29.10.2019 11:00

Lise Osvoll fra Sortland er prisvinnende filmregissør med en rekke kinofilmer og TV-serier for barn bak seg. Nå debuterer hun som barnebokforfatter med «Supertorsken - fisken som bygde Norge». 

--Hun står for både tekst og illustrasjoner i denne viktige og originale sakprosaboken for barn, skriver forslaget Cappelen Damm i en pressemelding.

Torsken som skapte Norge
«Supertorsken» forteller en viktig del av vår kysthistorie, nemlig hvilke enorme økonomiske og kulturelle verdier torsken har skapt for landet vårt gjennom tidene. Boken er «superaktuell» med tanke på miljøperspektivet som gjennomsyrer boken. Lise Osvoll har gjort grundig research, og står bak både tekst og illustrasjoner i boken.

--Jeg vokste opp på et tettsted langs kysten i nord, men var likevel forholdsvis uvitende om torskens historiske betydning for landet da jeg flyttet sørover. Det var obligatorisk med et besøk på en bondegård i skolen, men ikke et besøk på et fiskemottak. Det synes jeg jo er veldig merkelig, når hele Norgeskysten er full av fiskerier. På skolen lærer elevene fortsatt at Norge hovedsakelig ble bygget på smør og melk fra bøndene, og at rikdommen først kom med olja. Jeg ønsker derfor å gi barn i dag en annen fremstilling, og kanskje lærer de voksne noe om norgeshistorien de ikke visste fra før også, sier Lise Osvoll.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS