Nordkapp kommune møtte FeFo til samtaler på mandag
Jan Olsen, ordfører i Nordkapp.

Nordkapp kommune møtte FeFo til samtaler på mandag

Nordkapp-ordføreren forteller om møtet kommunen hadde med FeFo på mandag.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.10.2019 13:27

Nordkapp kommune ved ordfører Jan Olsen (SV) og varaordfører Tor Mikkola (Sp) møtte FeFo etter kommunens uttalelse vedtatt i kommunestyret den 15. oktober. 

I uttalelsen ble FeFo oppfordret til å utsette inngåelse av ny festeavtale med Rica inntil ny reguleringsplan for Nordkapp-halvøya er vedtatt. 

--Synspunktet fra både Nordkapp kommune og FeFo ble delt og drøftet. Tema var blant annet areal i ny festeavtale, fremtidige planformål og våre roller; FeFo som grunneier og Nordkapp kommune som planmyndighet og myndighet etter annet lovverk. Det sier ordfører Jan Olsen til Radio Nordkapp. 

Fondet som FeFo har vedtatt å jobbe for ble også diskutert. Det var imidlertid stor usikkerhet om hvordan et slikt fond kan etableres uten at kommunen pålegges forventninger om motytelser eller gitte resultat av reguleringsarbeidet. 

--Uavhengige av hvilke avtaler FeFo gjør med Rica, vik ikke dette påvirke kommunens myndighet og mulighet for å regulere arealet til det beste for Nordkapp-samfunnet. Nordkapp kommune har vedtatt bygge- og deleforbudet med hensikt å sette i gang arbeidet med ny reguleringsplan for Nordkapp-halvøya, sier Olsen. 

--Det oppleves godt med dialog etter at en ny politisk kurs er satt i Nordkapp-saken. Møtet kom i stand på kort varsel, sier Olsen. 

Fra FeFo møtte direktør Jan Olli, Sverre Pavel som er leder for grunn og rettigheter, advokat Håvard Aagesen og styreleder Bente Haug som representerte styret. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS