Finnmarkinger i nasjonal undersøkelse om helse og sykdom
Finnmarkinger mottar spørreundersøkelse om helse via SMS. (Illustrasjonsfoto)

Finnmarkinger i nasjonal undersøkelse om helse og sykdom

Finnmarkinger blir invitert til å delta på undersøkelse om om helse og sykdom.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.10.2019 05:36

Nasjonalt senter for e-helseforskning har ansvar for en ny, digital, nasjonal undersøkelse om helse og sykdom. 

Innbyggere i Finnmark er valgt ut til å være mottakere av spørreundersøkelsen som foregår via mobiltelefon/SMS. Fra og med fredag 11. oktober vil tilfeldig utvalgte personer i Finnmark motta en SMS hvor de blir bedt om å svare på en kort spørreundersøkelse. Det vil ta cirka fem minutt å svare, ifølge Porsanger kommune som omtaler undersøkelsen. 

Norge ønsker å redusere for tidlig død av ikke-smittsomme sykdommer med 30 prosent innen 2030. Data fra en ny undersøkelse vil gjøre at helsemyndighetene kan følge med på utviklingen av disse sykdommene, nemlig kreft, kols, diabetes og hjerte- og karsykdommer.

Livsstilsfaktorer som vekt, kosthold, fysisk aktivitet samt alkohol- og tobakksbruk er såkalte helseindikatorer. De kan fortelle hvordan fremtidig helse vil bli, forklarer professor Inger Torhild Gram ved Nasjonalt senter for e-helseforskning. Hun leder arbeidet med den nye undersøkelsen som skal foregå ved hjelp av mobilen.
Hun håper så mange som mulig velger å svare. Det er vår fremtidige helse det gjelder, og alle bidrag er kjempeviktige. Undersøkelsen «Helse og sykdom» vil gi myndighetene viktig informasjon på en enkel måte slik at de kan sette i gang tiltak som bedrer folkehelsen, forklarer professoren.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS