Barentsstipendet 2019 utdelt
Ola Asdahl Rokkones er den norske mottakeren av Barentsstipendet 2019. Her sammen med utenriksminister Ine Eriksen Søreide. (Foto: Markus Karlsen / FFK)

Barentsstipendet 2019 utdelt

Torsdag kveld fikk utenriksministrene i Barentsregionen det ærefulle oppdraget å overrekke stipendet til fire høyt kvalifiserte mottakere under en høytidelig seremoni i Umeå.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 07.10.2019 14:45
Sist oppdatert : 07.10.2019 14:48

Ola Asdahl Rokkones fra Tromsø er årets norske mottaker av Barentsstipendet.

Annenhvert år deler Barents arbeidsgruppe for kultur (JWGC) ut Barentsstipendet, for å anerkjenne og oppmuntre til grenseoverskridende kultursamarbeid av høy kvalitet i Barentsregionen. 

Stipendmottakerne
Den norske stipendmottakeren er saksofonisten Ola Asdahl Rokkones fra Tromsø. Han er en anerkjent musiker som jobber for musikksamarbeid i Barentsregionen.

Den russiske stipendmottakeren, Ilja Kuzubov fra kunstgruppen Taibola, er godt kjent i Finnmark, blant annet for installasjonen Drakkar i Vardø. Kuzubov samarbeider også med Pikene på broen.

Den svenske stipendmottakeren er FIMBRIA, en gruppe kunsthåndverkere som driver med tekstilkunst, grafikk og broderi.

Den finske stipendmottakeren er kulturmagasinet Kaltio, som skriver om kunst og kultur i nordområdene.

Barentsstipendet
Barentsstipendets formål er å anerkjenne fremragende kunst og kultur som skapes gjennom grenseoverskridende samarbeid på tvers i Barentsregionen. Barentsstipendet skal fremme felles arenaer og møteplasser for kunstnerisk og kulturell utvikling i regionen.

Om JWGC
Joint Working Group on Culture (JWGC), barentssamarbeidets arbeidsgruppe for kultur, skal fremme kunst- og kultursamarbeid i Barentsregionen, blant annet gjennom å skape møteplasser for utveksling og dialog. Arbeidsgruppen skal tilrettelegge for praktisk kultursamarbeid over grensene og oppmuntre til innovativ utvikling av det regionale kunst- og kulturfeltet i Barents.

 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS