Regine illustrere krimbok for ungdom
hovedpersonen og bokomslaget

Regine illustrere krimbok for ungdom

Forlaget Cappelen Dam satser på en ellevill nordnorsk trio, Endre Lund Eriksen (Bodø/Tromsø), Gisle Normann Melhus (Lofoten) og Regine Toften Holst (Honningsvåg)
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 04.10.2019 05:42

!Regine under mottakelse av ungdommens kulturstipend juni 2018De har gått sammen om å lage en ny krimbokserie for de yngste: Dyrenes detektivbyrå. Første bok ut: Kattenapperen.

Her er fart og spenning, innfall, utfall og humor. En pensjonert sjøløve, tidligere mesterdetektiv, en hyperaktiv mink og en smart jentunge er hovedkarakteren i serien, som er skrevet av de to førstnevnte og fargerikt illustrert av Regine Toften Holst.

--Jeg har illustrert andre bøker for Cappelen Dam og de tok kontakt om jeg kunne tenke meg å være med på dette prosjektet. Mange tror det er lett å tegne, det er mye arbeid. Selv om illustrasjoner for barn og unge skal være enkle, så tar det tid, sier Regine Toften Holst til Radio Nordkapp.

--Det er vanskelig å leve av å tegne. Det er ikke fastlønn men betaling for den jobben man gjør. Det at jeg jobber hjemme gjør det vanskelig å skille jobb og privatliv, sier Holst.

Første bok i serien Dyrenes detektivbyrå er nå ute.
--Jeg er godt i gang med illustrasjonene til bok nummer to, så det er bare å glede seg, sier Holst.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS