Tallet på livbøyer har passert 45 000
toto: Trygg Forsikring

Tallet på livbøyer har passert 45 000

Nylig ble livbøye nummer 45 000 utplassert av Tryg Forsikring. Siden 1952 har selskapet satt ut titusenvis av livbøyer langs sjø og vann i Norge, og hvert år medvirker Tryg-bøyen til at mennesker reddes fra drukningsulykker. Man anslår at over tusen personer har blitt reddet ved hjelp fra livbøyen.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 05.10.2019 03:45

– Dette er en milepæl som vi er stolte over å nå. I 67 år har vi utplassert livbøyer, og vi opplever at flere og flere ønsker å bli faddere og sette ut livbøyer i sitt nærområde. Ikke minst er kommunene blitt langt mer bevisst hvilken trygghet livbøyene representerer, og mange havneområder har de siste årene fått satt ut bøyer der folk ferdes, sier Monica Rimestad, samfunnsansvarlig i Tryg Forsikring.

Nasjonal dugnad mot drukning
I fjor druknet 102 mennesker i Norge. I sommer omkom 40 personer og per 1. september har det vært 68 drukningsulykker i år. Samtidig har det vært en rekke redningsaksjoner hvor folk har blitt berget, mange takket være livbøyen. Senest natt til fredag i Bergen da en ung mann fikk tak i en utkastet livbøye, og deretter ble dratt i land.

(pressemelding Tryg Forsikring)


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS