Livreddende app til høstferien
113-appen kan redde 20 liv hvert år, tror Helsedirektoratet. Foto: Stiftelsen Norsk Luftambulanse

Livreddende app til høstferien

Høstferien har startet flere steder i landet, og mange beveger seg ute i naturen. Skulle en ulykke eller akutt sykdom oppstå kan appen “Hjelp 113” fortelle redningsmannskapene nøyaktig hvor du befinner deg.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 02.10.2019 21:59

Du kan ringe alle nødnummer fra én app, og appen sender nødsentralen din nøyaktige posisjon. Slik sparer redningsmannskapene verdifull tid. Pilot Geir Arne Mathiesen i Norsk Luftambulanse har flere ganger opplevd å bruke unødvendig lang tid på å finne pasienten. 

– Det er frustrerende. Vi vet at en person trenger vår hjelp, og vi har utstyr og kompetanse. Vi er i området, men må bruke verdifull tid på å lete etter vedkommende, sier Mathiesen.

Vet ikke hvor de er
Noen små minutter betyr alt når tilstanden er kritisk. For pasienten og de rundt er det også en trygghet å vite at nødetatene finner fram med en gang, uttaler Mathiesen.

– Ofte vet ikke folk hvor de er, og i en stresset situasjon kan det være vanskelig å forklare selv kjente plasser. Da er det enkelt å trykke på en knapp og vite at 113-sentralen automatisk får nøyaktig informasjon om hvor du er.

Appen er utviklet av Stiftelsen Norsk Luftambulanse og har allerede blitt lastet ned over 1,4 millioner ganger. Du kan ringe både 113 helse, 110 brann og 112 politiet direkte fra appen. 

– Denne appen vil være den viktigste appen du har på telefonen din, og den er gratis å laste ned. Dette sparer redningsmannskapene for verdifulle minutter, sier generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Hans Morten Lossius. 

(hele pressemeldingen til Norsk Luftambulanse)
 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS