Over halvparten til utlandet i høstferien
Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv

Over halvparten til utlandet i høstferien

57 prosent av de som skal ha høstferie i år, planlegger å legge turen til utlandet. --Dette er en økning fra fjoråret, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv. Tallet understøttes av charterselskapene som har solgt godt foran denne høstferien.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 01.10.2019 01:24

34 prosent planlegger å ta høstferie i år, og av disse svarer 57 prosent at de planlegger å reise til utlandet, mot 54 prosent i 2018.

--Det ser ut til at folk ønsker å beholde sommerfølelsen litt lengre, og mange planlegger pakkereise til solfavorittene. Pakkereise som reiseform står sterkt og mange har bestilt chartertur denne høsten. Det er derfor svært gledelig at Ving har gjenopptatt sine flyvninger, slik at også alle de som har kjøpt en reise med Ving får dra på tur, sier Bergmål.

Lov om pakkereiser, som trådte i kraft 1. juli i fjor, gjør at de som reiser på pakkereise eller en sammensatt reise har et særlig godt sikkerhetsnett. De siste dagers hendelser viser hvor viktig dette er. Dersom man velger å kjøpe flybillett og hotell hver for seg har man ikke den samme beskyttelsen, sier Bergmål.

Mange nordmenn tar også i bruk eget land i høstferien.
--Det ser ut til at stadig flere velger å reise til ferdig oppredde senger og servert frokost, sier Bergmål.


(pressemelding Virke)
 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS