Reiseforsikring gjelder ikke ved konkurs
illustrasjon

Reiseforsikring gjelder ikke ved konkurs

Reiseselskapet Thomas Cook har slått seg konkurs, og dette rammer tusenvis av nordmenn som reiser med datterselskapet Ving.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 23.09.2019 10:34
Sist oppdatert : 23.09.2019 10:39

– Reiseforsikringen dekker ikke ekstra kostnader som følge av konkurs, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

– Vi forstår at folk som får avlyst hjemreisen sin er fortvilte og rådville, men reiseforsikringen har tydelige unntak for forhold som gjelder konkurs. Du vil altså ikke få dekket innkjøp av nye flybilletter over reiseforsikringen dersom reisen din er avlyst på grunn av konkursen i Thomas Cook, sier Irgens videre.

Han anbefaler at de som nå har fått avlyst reisen sin holder kontakt med Ving.

Dersom du har kjøpt en pakkereise, vil du kunne søke Reisegarantifondet om refusjon. Har du kjøpt en enkelt flyreise, vil denne ikke dekkes av Reisegarantifondet, og du må derfor regne med å måtte betale for ny flybillett selv.

Dersom du har kjøpt en reise med Ving som du ikke har påbegynt, kan du på samme måte søke Reisegarantifondet om refusjon. Dersom reisen er betalt med kredittkort kan du kreve reisebeløpet tilbakebetalt fra bank/kortselskap.

(pressemelding Trygg forsikring)

 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS