Stemmer fra Finnmark
fra venstre Ida Balto filmfestivalen og filmskaper Petri Stormlöpare

Stemmer fra Finnmark

Søndag formiddag fikk vi være med på en verdenspremiere «Voices From Finnmark» en road movie der en svensk filmskaper har kjøpt seg et kart i Kautokeino og kjørt rundt om i Finnmark.
Filmfestivalen
Raymond Elde
Publisert : 18.09.2019 09:03
Sist oppdatert : 18.09.2019 09:07

!fra venstre Ida Balto filmfestivalen og filmskaper Petri StormlöpareDet var Ida Balto som ønsket oss velkommen på kinoen på vegne av Nordkapp Filmfestival. Filmskaper Petri Stormlöpare hadde kjørt de 814 kilometerne fra Boden i Sverige til Honningsvåg for å være med på verdenspremieren.

--Jeg er veldig glad for at filmfestivalen ville vise filmen og denne turen var kort i forhold til alle de turene jeg har hatt de fem år jeg spilte inn filmen, sa Stormlöpare.

Han har gjort alt selv filmet, snakket med folk, intervjuet og ilustert filmen selv. Den er 2 timer og 35 minutter lang.
--Jeg kjente ikke konfliktene og spørsmålene Finnmarkingene var opptatt av før jeg startet filmingen. Alle personer som vi følger er plukket ut helt tilfeldig, sa Petri Stormlöpare

Konfliktene rundt land og vann i Finnmark, det at vi stort sett er en råvare leverandør ble behørig opptalt i «Stemmer fra Finnmark». Også denne filmen var alt for lang 155 minutter er alt for lenge, selv om Finnmark er stort og avstandene store.

Vi var innom Kautokeino, Hammerfest, Nordkapp, Kjelvik, Børselv, Gamvik, Båtsfjord, Vardø, Bugøynes og Kirkenes.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS