Innfører mobbelov i barnehagen
Jan Tore Sanner vil ha nulltoleranse mot mobbing i barnehagen. (Illustrasjonsfoto)

Innfører mobbelov i barnehagen

Regjeringen ønsker en mobbelov for barnehagene.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.08.2019 03:45

Regjeringen vil gi barnehagene tydeligere og strengere regler for hva de skal gjøre for å sikre barnehagebarn et trygt og godt psykososialt barnehagemiljø. 

--Vårt mål er at det nye regelverket skal bidra til å skape gode og trygge hverdager for barna i barnehagene. Nå vil vi lovfeste at barnehagene skal ha nulltoleranse mot mobbing som for eksempel erting, plaging eller gjentatt utestengelse fra lek. Vi innfører en aktivitetsplikt for barnehagen som skal sikre at alle barn opplever det som trygt og godt i barnehagen, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding. 

Forskning indikerer at mellom åtte og tolv prosent av barnehagebarna opplever mobbing i form av for eksempel gjentatt utestengelse fra lek. Nå vil regjeringen forsterke det forebyggende arbeidet i barnehagene.

Regjeringen vil også innføre en aktivitetsplikt som er tydelig på hva barnehagen skal gjøre der ett eller flere barn ikke opplever det som trygt og godt i barnehagen.

--Vi vil tydeliggjøre det ansvaret barnehagen har for å følge med på hvordan barna har det i barnehagen, og sørge for at barnehagen så tidlig som mulig følger opp barn eller barnegrupper som trenger det, sier Sanner.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS