Ovesen er ny leder for Troms og Finnmark fylkeskommune
Stein Ovesen, tilsatt leder av Troms og fylkeskommune. (Foto: Hege Wallenius)

Ovesen er ny leder for Troms og Finnmark fylkeskommune

Administrasjonssjefen i den nye fylkeskommunen er klar.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.08.2019 01:24

Stein Ovesen, dagens stabssjef i Troms fylkeskommune, takket fredag ja til stillingen som administrasjonssjef i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Den nye administrasjonssjefen skal lede den nye fylkeskommunen fra 1.1.2020. Sammen med Ovesen skal den øverste ledergruppen bestå av fire divisjonsdirektører.

Tilsettingen skjedde etter intern utlysning, der hele åtte kandidater søkte på stillingen. Etter intervjuer falt et enstemmig tilsettingsutvalg ned på Stein Ovesen (61) som den rette kandidaten for stillingen som administrasjonssjef i Troms og Finnmark fylkeskommune, melder Finnmark fylkeskommune i en pressemelding. 

Ovesen har i dag stillingen som stabssjef i Troms fylkeskommune, han er også prosjektleder for sammenslåingen av de to fylkeskommunene sammen med fylkesrådmann for Finnmark fylkeskommune, Øystein Ruud.

Ovesen har vært stabssjef i fylkeskommunen i perioden 2004-2008 og perioden 2011 til nå. I perioden 2008-2011 var han direktør ved Nord-Norges europakontor. Ovesen har i tillegg til rollen som stabssjef i fylkeskommunen også vært i lederrollen som plan- og næringssjef, plansjef og regional utviklingssjef.

Ledergruppe på fem 
Sammen med Stein Ovesen skal den nye ledergruppen bestå av fire divisjonsdirektører. Disse fire skal lede divisjonene plan og økonomi, kompetanse og næring, kultur og levekår samt divisjonen for samferdsel. De to førstnevnte divisjonene skal ledes fra Vadsø, mens de to sistnevnte skal ledes fra Tromsø. Ovesens stilling har hovedsete i Tromsø. De fire divisjonsdirektørene skal være på plass i starten av september.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS