Pressemelding

Samferdselsdepartementet - 26.05.2023

Veiåpning: Endelig er E69 Skarvbergtunnelen åpnet

Etter flere utsettelser og mange utfordringer åpner endelig E69 Skarvbergtunnelen, og en viktig propp i veien til Nordkapp fjernes.

Foto: Susanne Stephansen, Samferdselsdepartementet

– Trygge, gode veier er viktigere enn noen gang, og med sommerturismen på trappene er det derfor en gledens dag når vi nå endelig har åpnet den nye Skarvbergtunnelen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Skarvbergtunnelen er en 3,5 kilometer lang tunnel på strekningen E69 Olderfjord – Nordkapp i Porsanger kommune i Finnmark. Hele prosjektet utgjør 6800 meter med ny vei. Den nye tunnelen har blant annet egen ensidig gang- og sykkelvei, og med ny tunnelløsning fjernes også to raspunkter. Dagens vei og tunnel blir stengt ved åpningen av ny tunnel.

– Denne tunnelen er av stor betydning for innbyggerne i Honningsvåg, og er den eneste veiforbindelsen til Nordkapp kommune. Derfor har det vært viktig å få ferdigstilt prosjektet, og med ny og bedre tunnel har vi også kunnet øke fartsgrensen fra 30 til 80 kilomter i timen. Det er dette som er trygge og gode veier, sier Nygård.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård stod for den offisielle åpningen fredag 26. mai 2023.

 
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS