Pressemelding

NetCom - 01.06.2005

tilbyr unik trådløs bredbånd-løsning på Gardermoen, Værnes, Flesland og Sola

NetCom har inngått en avtale med Oslo Lufthavn Tele & Data AS (OLTD) om oppstart av mobilt bredbånd (HomeRun/WLAN) på flyplassene. Samarbeidet er unikt, da NetCom og TeliaSonera får mulighet til å tilby internett-oppkobing til alle sine kunder, og etablerer et eget virtuelt nett på flyplassen.

NetComs bedriftskunder, kan fra 3. juni benytte HomeRun (WLAN) på de største flyplassene i Norge. – Vi har inngått avtalen med OLTD AS for å gi våre kunder et godt supplement til NetCom Connect når de er på reise, sier produktsjef HomeRun, Lars Ryen Mill.

-NetComs kunder kan logge seg på internettet via HomeRun med samme hastighet som de fleste har på kontoret, og med samme pålogging som i alle andre HomeRun-soner. Ingen andre leverandører kan tilby den samme brukeropplevelsen, understreker Mill.

Unikt
Morten Eldevik, adm. direktør for OLTD AS, sier at samarbeidet er unikt og gir både de reisende og flyplassene en god opplevelse av høy datahastighet og enkel pålogging, når de skal ut på reise.

Løsningen som etableres er unik da HomeRun tilbys på flyplassene som egen infrastruktur gjennom en såkalt ”Layer2”-løsning. Dette innebærer at NetCom og TeliaSoneras tjenester fungerer fullt ut på flyplassene og oppleves som helt lik som på våre øvrige 1000 siter i Norden samt at våre utenlandske roamingkunder kan benytte seg av tjenesten. ”Layer2”-løsningen vil være tilgjengelig i alle publikumsområder på Gardermoen i løpet av juni og på Flesland, Værnes og Sola i løpet av september.

I juni tilbyr NetCom sine kunder, fri bruk av HomeRun på flyplassene. For å motta brukernavn og passord, send kodeord ”homerun” til 1989.

Raskt og enkelt
På steder hvor symbolet for TeliaSonera HomeRun finnes, får kunden tilgang til trådløse nettverk. Ved hjelp av et såkalt WLAN-kort på PC-en kan man koble deg opp mot Internett og firmaets Intranett. De trådløse nettverkene gjør at oppkoblingen går veldig raskt sammenliknet med modem, og påloggingen skjer på noen sekunder. - Brukeropplevelsen, når kunden leser e-post, holder kontakt med kollegaer eller laster ned filer, er den samme som på kontoret. Kombinert med vårt 3G-tilbud, NetCom Connect, opplever våre kunder en fullgod løsning - fastslår Mill.

TeliaSonera og NetCom har cirka 130 HomeRun soner i Norge, 1000 i Norden og har roamingavtale med ulike operatører over hele verden. Dette gir en dekning på totalt 15 000 lokasjoner.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS