Bedrifter truer med å stenge døren på grunn av mangel på barnehageplass
Onsdag 15. november er det for få ansatte i barnehager i Nordkapp. (Illustrasjonsfoto)

Bedrifter truer med å stenge døren på grunn av mangel på barnehageplass

For bedrifter i Nordkapp er barnehagesituasjonen dramatisk. Med for få ansatte på jobb i butikker kan det bli stengte dører.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.11.2023 11:00

Da Radio Nordkapp åpnet kontoret onsdag morgen, var det en melding fra en butikk i Honningsvåg som vurderte å stenge på grunn av personellmangel. Årsaken til personellmangel er redusert drift i barnehager i Nordkapp. 

Nordkapp kommune har redusert drift i Skårungen barnehage. Storavdelingen i barnehagen har stengt i dag på grunn av sykdom i personellgruppa. Lilleavdelingen stenger klokken 15:45. 

I formiddag ble barn og voksne talt i Nordvågen barnehage. Foreldre får beskjed om situasjonen i løpet av formiddagen. 

Merete Figenschou Mikalsen, styrer Nordvågen barnehage og stedfortreder i Skårungen barnehage, vet ikke hva morgendagen bringer. Foreldre får beskjed om driften i løpet av ettermiddagen. 

--Vi beklager dette, og jobber kontinuerlig med å skaffe nok ansatte. Vi må holde oss innenfor bemanningsnormen i lovverket, sier Merete Figenschou Mikalsen til Radio Nordkapp. 

Mikalsen forteller at i Nordkapp barnehage er fem vikarer inn i driften i dag, onsdag 15. november. 

--Vi ber foreldre være flinke til å legge inn når ungene ikke skal i barnehagen. Gjør dette så tidlig som mulig. Det gjør planlegging enklere, sier Mikalsen. 

Venter på utredning 
Jan Morten Hansen (Ap), ordfører i Nordkapp, vet om situasjonen for barnehagene i Nordkapp. 

--Det er beklagelig at det er slik. I møtene 23. november, formannskapet og kommunestyret, får vi utredningen om hvordan få opp kapasiteten. Det er en trasig situasjon å være i, sier ordfører Jan Morten Hansen. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS