Viking-festival i Gjesvær i helgen
Fra venstre: Emma Gunnarsson, Heidi Holmgren og Lena Ingbrigtsen.

Viking-festival i Gjesvær i helgen

En helt ny festival i Gjesvær i helgen.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 30.08.2023 09:42
Sist oppdatert : 30.08.2023 09:44

Til helgen er det Viking-festival i Gjesvær.  

Fredag 1. til søndag 3. september ble valgt fordi det faller sammen med de nasjonale kulturminnedagene, samt at friluftslivets uke starter samtidig. 

Tore Hund drepte en av kongene menn Karle i Gjesvær, ifølge sagaen i 1026. 

--Bakgrunnen for denne mønstringen rundt vår vikinghistorie, er det forestående 1000-års jubileet i 2026. Nordkappmuseet har helt siden 2020 strevet med å få satt sterkere søkelys på denne spennende delen av vår historie. Vikinghøvdingen på Borg i Lofotr Vikingmuseum Terje Bøe og 
kulturarbeider Kjell Sørbø fra Kjøllefjord, skal også være med i Gjesvær. Det sier Heidi Holmgren, avdelingsleder ved Nordkappmuseet, til Radio Nordkapp. 

--Jeg håper så mange som mulig finner veien til Gjesvær fredag til søndag. Det hele blir avsluttet med utstillingsåpning hos Nordkappmuseet onsdag kveld, sier Emma Gunnarsson.

--Natt til lørdag er det den nasjonale «Natt i naturen». Barnas Turlag blir å slå opp telt i Gjesvær til de som ønsker å sove ute, sier Lena Ingebrigtsen i Barnas Turlag. 

Noen av aktørene som er med på å arrangere Viking-festivalen er Gjesvær Bygde- og Idrettslag, Gjesvær helselag, Nordkapp og Omegn Turlag, Barnas Turlag og Nordkappmuseet. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS