Håper på tur til Sydpolen desember 2023
Gina Johansen har målsetting om å dra alene til Sydpolen, desember 2023. (Foto: Privat)

Håper på tur til Sydpolen desember 2023

Gina Johansens største utfordring av å finansiere prosjektet, millionbeløp for å dra på ekspedisjon til Sydpolen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.03.2023 17:30
Sist oppdatert : 07.03.2023 18:48

Gina Johansen i Honningsvåg håper på tur til Sydpolen før jul i år. Kun åtte kvinner og vel 20 menn har gjennomført den samme ekspedisjonen som Johansen planlegger. 

Johansen har planlagt ekspedisjonen til Sydpolen i snart to år. Det er det mentale som er forlokkende for dama som opprinnelig kommer fra Sverige.  Hun forteller at det er få steder i hele verden der du er helt alene, på et ekstremt sted. 

Johansen har en målsetting om å bruke 30 dager, noe som vil være rekord for kvinner. Den mannlige rekorden er på 24 dager, ifølge Gina Johansen. Ekspedisjonen er på 1 130 kilometer. 

Hun trener for tiden to ganger om dagen for å være godt forberedt til det fysiske i pol-løpet. 

Penger 
Ekspedisjonen er kostbar, og koster rundt én million kroner. Den største utgiftsposten er flybilletten inn til antarktisk, en pris på rundt 750 000 kroner. I tillegg kommer blant annet utstyr. Johansen innrømmer at finansiering av prosjektet er den største utfordringen. 

Det er mulig å støtte prosjektet økonomisk gjennom Vipps og Spleis. Johansen jobber også opp mot sponsorer. Hun synes, og har dekning fra andre kvinner som har gjennomført ekspedisjonen, at sponsorkronene kommer lettere til menn enn kvinner. Hun forteller at hun jobber nesten døgnet rundt med sponsordelen, men håper og tror hun skal komme i mål økonomisk. 

Johansens målsetting er at ekspedisjonen skal inspirere ungdommer til å sette seg klare og gode mål. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS