Juletradisjoner veier mer enn miljøet
Ribbe er den mest populære retten i Nord-Norge på julaften. (Foto: Matprat.no)

Juletradisjoner veier mer enn miljøet

For de fleste i Norge betyr juletradisjoner mer enn miljøet, ifølge en undersøkelse.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.12.2021 03:45

Faktisk vil de fleste nordmenn leve mer bærekraftig enn de gjør i da, men hva når det kommer til julen? Nja tja, da veier nok tradisjonene mer enn miljøet skal vi tro en fersk undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av GaveFabrikken.

På spørsmål om de norske respondentene i undersøkelsen er villige til å bytte ut den tradisjonelle julematen med et mer klimavennlig alternativ, svarer 23 prosent ja. I Danmark sier 18 prosent de kan være villige til å spise mer klimavennlig. I Sverige derimot er hele 49 prosent villige til å bytte ut den svenske julematen med noe mer bærekraftig, ifølge en pressemelding. 

--Undersøkelsen viser at nordmenn og dansker er mer konservative med tanke på juletradisjonene. Samtidig ser vi en trend også i Norge og Sverige i form av økt etterspørsel etter mer bærekraftige julegaver, sier Nikolai Kim, gründer og daglig leder i GaveFabrikken. 

På spørsmål om hva som er viktig når en julegave skal gis bort, svarer kun ti prosent i Norge og Danmark bærekraft. I Sverige svarer 17 prosent det samme.

Viktigst er pris/verdi for pengene med 57 prosent i Norge, 59 prosent i Danmark og 53 prosent i Sverige. Heller ikke bærekraftig innpakning er noe folk flest er opptatt av. Kun elleve prosent av folket i vårt langstrakte land sier det er noe det tas hensyn til. Her svarer ti prosent av de svenske og danske respondentene det samme.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS