Liten økning i kongekrabbekvoten for 2022
Økt kvote for kongekrabbe i 2022. (Illustrasjonsfoto)

Liten økning i kongekrabbekvoten for 2022

Den endelige forskriften og regulering av kongekrabbefisket, blir fastsatt før årsskiftet.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.12.2021 16:00

Totalkvoten for hankrabber, kongekrabber, er fastsatt til 1 845 tonn i 2022, i tråd med anbefalingen fra Havforskningsinstituttet. Dette er en økning på 35 tonn fra 2021.

--Vi beskatter kongekrabben på et høyt nivå, men innenfor bærekraftige rammer. Dette er i tråd med forvaltningsmålet om å begrense spredningen av kongekrabbe samtidig som vi skal ha en lønnsom fangst. Det er bra at vi kan holde nivået på totalkvoten for kongekrabbe på samme nivå som i 2021, det kan være et tegn på at vi lykkes med å balansere forvaltningsmålet i dette fiskeriet. Det sier Vidar Ulriksen (Ap), statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, i en pressemelding. 

Kvoten for hunkrabber er også i 2022 satt til 120 tonn, og minstemålet på 130 millimeter skall-lengde for hannkrabber og hunkrabber blir videreført. 

Kvotene gjelder for det kvoteregulerte området øst for 26°Ø i Finnmark.

Fiskeridirektoratet har gjennomført en skriftlig høring om reguleringene for fisket etter kongekrabbe i 2022, og endelig forskrift og regulering av kongekrabbefisket i det kvoteregulerte området i 2022 blir fastsatt før årsskiftet.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS