Ønsker enerett for drosjenæringen
Nordkapp formannskap ønsker enerett for Nordkapp Taxisentral. (Arkivfoto)

Ønsker enerett for drosjenæringen

Mange distriktskommuner frykter for drosjetilbudet, og Nordkapp er en av kommunene.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 03.12.2021 05:30
Sist oppdatert : 03.12.2021 09:47

Nordkapp formannskap går inn for enerett for drosjenæringen. 

Fylkeskommunen har sendt på høring et forslag om enerett for drosjekjøring. 

Solberg-regjeringen fikk vedtatt fri etablering av taxi, men fylkeskommunen kan innføre enerettsmodellen hvis det er ønskelig. 

Mange distriktskommuner er redde for å miste drosjene. Det er så få som bruker drosje i distriktene, at det er vanskelig å leve av å kjøre taxi. 

Hele utalelsen fra Formannskapet:
Nordkapp kommune mener vi er særlig berørt av ny yrkestransportregulering. Kommunens kundegrunnlag gir utslag, særlig kveld/natt på hverdager og dagtid i helger/helligdager.

Dette gir svært negative konsekvenser for våre innbyggere. I den nye reguleringen skal utvidet drosjeløyve (maxitaxi) og løyve for transport for funksjonshemmede fjernes etter en overgangsperiode. Det er da en stor risiko for at antall universelt utformede kjøretøy i markedet vil refuseres, og at tilbudet til mennesker med nedsatt funksjonsevne vil svekkes.

Det er viktig at kommunen har et døgnåpent og stabilt drosjetilbud, som enerett åpner for. Nordkapp kommune stiller seg bak forslaget fra fylkeskommunen om enerett for drosjetransport. Nordkapp kommune ønsker enerett for drosjetransport.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS