Uttalelse fra Nordkapp formannskap: Bevar Nordkapp videregående skole
Fra venstre: Kjell-Valter Sivertsen (Ap), Heidi Holmgren (Sp), Elin Adolfsen (SV), ordfører Tor Mikkola (Sp), Trudy Engen (SV), Hugo Salamonsen (Sp) og Sirin Figenschau Høyen (H).

Uttalelse fra Nordkapp formannskap: Bevar Nordkapp videregående skole

Krav til Troms og Finnmark fylkeskommune fra Nordkapp kommune gjennom vedtak i formannskapet.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 02.12.2021 21:30

Nordkapp formannskap krever enstemmig at Troms og Finnmark fylkeskommune legger bort planene om å bygge ned Nordkapp videregående skole. 

Formannskapet i Nordkapp registrerer at Troms og Finnmark fylkeskommune skal gjøre store budsjettkutt til utdanning der utdanning i øst (Finnmark) skal kutte 15 millioner kroner i 2022, og 31 millioner kroner fremover i årene 2023, 2024 og 2025. 

--Vi har også fått kjennskap til detaljer fra budsjettet der Nordkapp videregående skole blir hardt rammet med kutt av LOSA-tilbudet og fjerning av flere linjer, heter det i starten på uttalelsen fra formannskapet. 
Nordkapp formannskap er svært bekymret for et svekket opplæringstilbud for Finnmarks ungdommer og især for ungdommer i distriktskommuner. Dette sett i lys med folketallsnedgangen.

--Nordkapp videregående skole er den eneste skolen med maritime linjer i utdanning øst (Finnmark fylke). En fremtidig vekst innenfor fiskeri og havbruk må forstås i sammenheng med tilgjengeligheten av kompetent arbeidskraft innenfor området. Det er et godt utviklet samarbeid mellom lokalt næringsliv og Nordkapp videregående skole, og skolen gir god rekruttering til næringslivet i fylket. Det har Nordkapp formannskap skrevet i uttalelsen. 

Hele uttalelsen






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS