Dyr i Troms og Finnmark får som oftest julegave
Innbyggere i Troms og Finnmark kjøper oftest julegave til dyr. (Illustrasjonsfoto)

Dyr i Troms og Finnmark får som oftest julegave

Bor du i Troms og Finnmark, og har hund? Da kjøper du trolig julegave til hunden, ifølge en undersøkelse.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.12.2021 15:45

En undersøkelse at hele fire av ti kjæledyreiere pleier å kjøpe julegave  til kjæledyret årlig og det er de største hundene som oftest får julegave.

Rekordmange nordmenn har anskaffet seg kjæledyr under korona, og i år vil mange av dem feire jul sammen for første gang. En undersøkelse YouGov har gjennomført på vegne av dyrebutikk-kjeden Musti, viser at fire av ti norske kjæledyreiere kjøper julegave til kjæledyret hvert år. Det kommer altså til å ligge tusenvis av pakker til våre pelskledde venner under juletreet i år.

Erik Skjærstad, administerende direktør i Musti, syntes det er veldig hyggelig at familiens hund, katt eller gnager får en liten gave, selv om det kanskje er mer for eierens skyld. 

--Det er nok mange som ender med å kjøpe ting vi selv synes er morsomme eller liker. Både hunder, katter og smådyr har klare preferanser for hva som interesserer og engasjerer dem mest. Hundene elsker for eksempel hjernetrim-oppgaver, mens katten liker leker som 
er i bevegelse som de kan «jakte på», sier Skjærstad.

Tall fra undersøkelsen viser at innbyggerne i Troms og Finnmark kjøper oftest, og der kjøper halvparten av dyreeierne årlig en julegave.

Det er kjæledyreiere med stor hund som er mest ivrig. I undersøkelsen oppgir over halvparten av kjæledyreierne med stor hund at de pleier å kjøpe julegave til sin firbeinte venn årlig.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS