Budsjett som sikrer bærekraftig utvikling
Fylkesråd Ronald Wærnes (Sp), fylkesråd Agnete Masternes Hanssen (Ap) og fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap). (Foto: Sunniva Tønsberg Gaski, Troms og Finnmark fylkeskommune, og Lars Åke Andersen)

Budsjett som sikrer bærekraftig utvikling

Fylkesrådet har lagt frem budsjettforslaget for 2022.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 28.11.2021 18:00

Fylkesrådets budsjettforslag finner rom for nye satsinger, men samtidig omtales en utfordrende økonomisk situasjon for fylkeskommunen.

--Dette budsjettet peker ut en tydelig retning mot en bærekraftig økonomi som vil sikre god og forutsigbar kvalitet på tjenesteproduksjonen både før og etter delingen av Troms og Finnmark. Den nye fylkeskommunen fikk med seg i bagasjen et for høyt vedtatt tjenestetilbud i forhold til de økonomiske rammebetingelsene vi har disponible, og fylkesrådet tar nå ansvar for å justere tjenesteproduksjonen til et langsiktig bærekraftig nivå. Det sier Ronald Wærnes (Sp), fylkesråd for økonomi og kultur, i en pressemelding. 

Troms og Finnmark fylkeskommune legger opp til et netto driftsbudsjett på vel fem milliarder kroner. Likevel er handlingsrommet stramt, og de økonomiske utfordringene store. Fylkesrådet fremhever i sitt budsjettforslag at de siste økonomiplaner fra de gamle fylkeskommunene Troms og Finnmark, ikke var økonomisk bærekraftige over tid. Med for høye rente- og avdragsbelastninger, må driftsutgiftene på tjenesteområdene reduseres. Nå ønsker fylkesrådet å peke ut en ny retning.

Selv med gjennomføring av nødvendige innsparinger innen samferdsel og kollektiv, har også fylkesrådet opprettholdt målsettingene i den politiske plattformen.

Fylkesrådet ønsker å prioritere opprusting av fylkesvegtuneller i tråd med tunellsikkerhetsforskriften, og sørger for at buss-, ferge- og båt- tilbudet skal bidra til velfungerende bo- og arbeidsmarkedsregioner og gode kommunikasjoner for innbyggere og næringsliv i hele fylket, sier Agnete Masternes Hanssen (Ap), fylkesråd for samferdsel. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS