Kystruten Havila har igjen utsatt den første turen
Havila Capella kom onsdag til kai i Bergen.

Kystruten Havila har igjen utsatt den første turen

Nå er Havila Capella i Norge, men første avgang er utsatt til 12. desember.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.11.2021 16:00

Havila Capella kom onsdag til Bergen havn som det første av de fire nye kystruteskipene til Havila Kystruten, men dato for første rundreise har blitt utsatt til 12. desember. 

Skip nummer to er også forsinket fra verftet.

Den første rundreisen til Havila Capella har vært planlagt til 1. desember, men forhold som forsinket avgang fra verftet i Tyrkia, tøffe værforhold på seilasen hjem og en ekstra bunkring underveis til Norge har gjort at det dessverre blir for lite tid til å gjøre skip og mannskap klar til oppsatt dato. Det melder Kystruten Havila i en pressemelding. 

Bent Martini, administrerende direktør i Havila Kystruten, sier tidsplanen i utgangspunktet var tøff og tett fordi en ønskte å komme i trafikk så fort som råd.

--Det er mange som har ventet på oss. Derfor ville vi ikke ha noe unødig tid fram til første avgang. Men med utfordringene som møtte oss fra overlevering til vi kom til Norge, så hadde vi til slutt ikke noe annet valg enn å utsette første avgang til 12. desember dersom skip og mannskap skulle bli klare til å gi de reisende en god opplevelse på første turen. Vi beklager og er lei oss fordi vi har skuffet både folk langs kysten og passasjerer som hadde bestilt tur 1. desember, sier Bent Martini. 

Til tross for utsettelsen sier Martini at det samtidig er godt å få det første kystruteskipet til Norge og i havn i Bergen.

--Det blir stort for oss i Havila Kystruten å komme i gang med å seile på den klassiske kystreisen mellom Bergen og Kirkenes. Men vi vet også at det er et stort ansvar vi tar på oss, så det er med både ærefrykt og ydmykhet vi tar steget inn i kystrutehistorien og blir en del av livsnerven til folk langs norskekysten. Det sier Bent Martini, administrerende direktør i Havila Kystruten. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS