Hansen: Flere besøkende i august enn i juli
Nordkapp-platået 18. august 2021. (Foto: Scandic)

Hansen: Flere besøkende i august enn i juli

Vel 19 000 besøkende på Nordkapp-platået i august 2021.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 23.09.2021 09:26
Sist oppdatert : 23.09.2021 09:31

Hans Paul Hansen, direktør for Scandic på Magerøya, mener besøkstallet for august på Nordkapp var bedre enn forventet, men mye dårligere enn et normal-år. 

Nordkapp-platået hadde vel 19 000 besøkende i august. Normalt skal det være rundt 50 000 besøkende på Nordkapp denne sommermåneden. 

Det var gjester fra hele Europa som besøkte Nordkapp i august, takket være bra vaksinetempo i de europeiske landene. Utledningene utgjorde 75 prosent av gjestene og Tyskland var best representert i Nordkapp-trafikken. 

--August ble bedre enn juli måned og det er litt artig, sier Hans Paul Hansen til Radio Nordkapp. 

De få cruiseskipene som besøkte Honningsvåg i august, utgjorde en liten del av de besøkende. Vel 2 000 cruisepassasjerer besøkte platået. 

1.oktober datoen for vintersesongstart på Nordkapp-platået. Hansen forteller om positive signal for vinteren, nemlig at Hurtigruten fortsetter med ekspedisjonscruise og det er booket inn bussgrupper i vinter. 

--Vi skal ha åpent som normalt i vinter. Det blir kolonnekjøring når det er forhold for det. Hvis værgudene tillater det kommer Nordkapphallen til å være åpen og tilgjengelig, sier Scandic-direktør Hans Paul Hansen. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS