Møte i Kiruna mellom nordens kvenske ledere
Fra venstre: Generalsekretær Ivar Johnsen (NKF - RK), verksamhetsledare Maja Mella (STR-T) og leder Göran Johansson (Kvänerna i Malmfälten).

Møte i Kiruna mellom nordens kvenske ledere

Det er stor mangel på lærere i kvensk og meänkieli i skolene i Norge og Sverige.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 18.01.2018 23:30

Fredag 12. januar 2018 møttes representanter for norske og svenske kvener og tornedalinger ved lederne for Svenske Tornedalingers Riksforbund, Norske Kveners Forbund og Kvänerna i Malmfälten.

På møtet løftet de kvenske/tornedalske lederne frem vår felles historie som med all sikkerhet er lengre enn og strekker seg tilbake til tiden før de svenske og norske statene ble dannet og områdene ble annektert. De kvenske/tornedalske lederne ønsker i felles arbeide å styrke og gjenopprette den kontakten for vårt folk som ble brutt gjennom statenes inngripen og ved grensene som ble satt gjennom vårt land i nord, melder Norske Kveners Forbund i en pressemelding. 

De kvenske/tornedalske lederne diskuterte utfordringer i dag. Særlig ble media og lærerutdanning for kvensk/meänlieli drøftet og bekymringer rundt situasjonen i våre land utvekslet.

Det er stor mangel på lærere i kvensk og meänkieli i skolene i Norge og Sverige. Mange av dagens lærere vil i løpet av få år gå av med pensjon. Per i dag finnes ingen lærerutdanning for kvensk eller meänkieli hverken i Norge eller Sverige. De kvenske/tornedalske lederne ber våre stater styrke arbeidet og bidra til å få på plass lærerutdanning for kvensk/meänkieli i løpet av 2018 slik at det er klart til opptak senest høsten 2019. Vi oppfordrer sterkt til fellesnordisk samarbeid blant annet med student- og lærerutveklsing, ifølge Norske Kveners Forbund. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS