Vil avvikle au pair-ordningen
Kirsti Bergstø og Karin Andersen har fremmet representantforslag om avvikling av au pair-ordningen. (Illustrasjonsfoto)

Vil avvikle au pair-ordningen

Finnmark-representant med dok 8-forslag på Stortinget.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 28.02.2017 20:00

Kirsti Bergstø, stortingsrepresentant for Finnmark SV, er én av to SV-representanter som har fremmet forslag om avvikling av au pair-ordningen og strengere reaksjoner mot vertsfamilier som utnytter au pairer. 

SV-representantene ønsker gjennom representantforslaget, at Stortinget skal be regjeringen starte arbeidet for å avvikle au pair-ordningen. SV ønsker også at Stortinget skal be regjeringen fremme forslag om en lovendring som sikrer at familier ikke får motta au pair dersom en person i familien er ilagt straff, eller særreaksjon for forhold som kan føre til fengselsstraff, for handlinger mot en au pair.

Formålet med au pair-ordningen er kulturutveksling, der en ung voksen får mulighet til å lære et annet språk og en annen kultur gjennom å bli inkludert i en familie i vertslandet. Som gjenytelse skal han eller hun gjøre lettere husarbeid og/eller hjelpe til med barnepass.

I begrunnelsen for forslagene skriver SV-representantene, at de senere årene har det blitt kjent mange eksempler på at reglene tøyes - at au pairene arbeider mer enn de skal, og at det er mindre kulturutveksling enn det skal være. Det finnes også flere eksempler på grov utnytting og svært alvorlige forhold. Det er klare tegn på at mange utnytter ordningen for å skaffe seg billig hushjelp og barnepass, tjenester som ville kostet mye mer ved en vanlig ansettelse. Forslagsstillerne mener ordningen er utgått på dato, fordi det er så mye som tyder på at dette reelt sett er import av billig tjenerskap, ikke kulturutveksling, for mange av mottakerne.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS