Utdyping av Mehamn havn blir ikke fremskjøvet
Samferdselsminister Knut Arild Hareide. (Foto: Torbjørn Tandberg)

Utdyping av Mehamn havn blir ikke fremskjøvet

Kystverket må utføre en rekke undersøkelser og planlegging før utdyping av Mehamn havn.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.06.2021 01:41

Det vil ikke være mulig å gjøre utdypingstiltaket i havna i Mehamn på en god stund. 

--Skal det være aktuelt å ta opp arbeidet med utdypingstiltak i havna i Mehamn, må Kystverket vurdere statens ansvar i prosjektet etter ny havne- og farvannslov, eventuelle supplerende stedlige undersøkelser og søke om offentlige tillatelser før tiltaket kan lyses ut på anbud.  Dette er tidkrevende prosesser og Kystverket anser ikke at det vil være mulig å være klar for gjennomføring av prosjektet i løpet av de nærmeste årene. Det har samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) skrevet i et svar på et spørsmål fra stortingsrepresentant Siv Mossleth (Sp). 

Stortingsrepresentant Siv Mossleth stilte et skriftlig spørsmål til samferdselsministeren om det ville være klokt å framskynde en utdyping av Mehamn havn slik at dette kan gjøres nå når mudderverk og annet utstyr allerede er i Gamvik? Stortingsrepresentanten mener dette kan gi besparelse på 10 – 15 millioner kroner. 

--Uavhengig av hvilke andre prosesser som pågår i Gamvik nå, vil ikke utdypingstiltaket i havna i Mehamn være klart for gjennomføring før om en god stund. Derfor mener jeg at det ikke kan være aktuelt å samkjøre disse prosessene. Dette utelukker ikke at prosjektet i Mehamn havn kan gjennomføres på et senere tidspunkt, dersom prosjektet ligger innenfor statens ansvar etter ny havne- og farvannslov og samfunnsøkonomiske vurderinger tilsier at prosjektet bør gjennomføres, ifølge samferdselsminister Knut Arild Hareide. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS